MICHAEL'S FARM/BRYNILD
REDESIGN / PAKNINGSDESIGN / VISUELL IDENTITET / TYPOGRAFI / LOGO
  • PENTAWARD
    PENTAWARD

Grand Nuts

Michael’s Farm ble lansert på det norske markedet i 2005 og erstattet da St. Michael’s Peanuts som Brynild Gruppen hadde distribuert i Norge i 25 år. Designet ble den gang bevisst lagt tett opp til St. Michael’s design, og på denne måten lyktes Brynild Gruppen i å beholde eksisterende brukere. Michael’s Farm er kjent for å ha store nøtter av spesielt høy kvalitet, men emballasjedesignet manglet karakter og kvalitetsfølelse. For å sikre fortsatt vekst for merket var det derfor ønskelig å gi Michael’s Farm større særpreg og unikhet for å uttrykke premium verdier i tråd med produktkvaliteten og ønsket premium posisjonering.

MICHAEL'S FARM/BRYNILD

HÅNDTEGNET TYPOGRAFI

Designkonseptet tar utgangspunkt i den amerikanske nøttefarmen. Gjennom navn, typografi, illustrasjon og produkttekst fortelles historien om nøttenes opprinnelse. Michael’s Farm har med dette fått et realt, kraftig, autentisk og maskulint uttrykk som får oppmerksomhet i butikkhyllen. Bruken av språklige og visuelle virkemidler gjør at merket oppleves som amerikansk og formidler følelsen av ekte vare.

MICHAEL'S FARM/BRYNILD

Det var viktig å ivareta overordnede ikoniske elementer for gjenkjennelse blant eksisterende lojale forbrukere, først og fremst for grunnpilaren og originalen i Michael’s Farm serien, Extra Large Peanuts. Samtidig må det nye designet evne å tiltrekke seg nye brukere, og det er viktig at designet klarer å trekke Michael’s Farm Peanuts brukere over til andre varianter i serien. Rødt ble derfor beholdt som grunnfarge for hovedproduktet, med fargekoding som skille mellom variantene.