NO / EN
Jacobs utvalgte design pasta pakningsdesign produktserie Strømme Throndsen Design. Emballasje packaging design.
MERKEVAREBYGGING / PAKNINGSDESIGN / VISUELL IDENTITET / TYPOGRAFI / NAVNEUTVIKLING / LOGO
  • PENTAWARDS
    PENTAWARDS
  • NORWEGIAN_DESIGN_COUNCIL
    NORWEGIAN_DESIGN_COUNCIL

God smak, lett å velge

NorgesGruppen hyret Strømme Throndsen Design for å utvikle en premium EMV-produktserie for dagligvarehandelen. Vi foreslå konseptet "Jacobs Utvalgte", og i over ti år har vi utviklet pakningsdesignet for alle kategoriene i den første norske premium EMV-matvareserien som virkelig oppnådde suksess. Etter ti år i markedet var Jacobs Utvalgte godt etablert med et stadig økende produktsortiment. Vi redesignet da konseptet Jacobs Utvalgte med et dynamisk uttrykk over et økende antall matvarekategorier.

Produsenter med lidenskap for råvarer av god kvalitet, smak, arv og proveniens, står bak produktene som utgjør den omfattende merkevaren.

Jacobs Utvalgte Linguine og Tagliatelle. Emballasje packaging design.
Jacobs Utvalgte typeface logo. Visuell identitet visual identity.

Håndtegnet typografi

Nesten ti år etter at de første produktene kom i butikkhyllen i 2009 var sortimentet utvidet og vår oppgave ble å redesigne hele Jacobs Utvalgte-serien.

Serien fremstår fortsatt som en enhetlig serie med sterk gjenkjennelse på tvers av kategorier, samtidig som hvert enkelt produkt fungerer isolert sett.

Jacobs Utvalgte Røkt Laks og Røkt Ørret pakningsdesign. Emballasje packaging design.
Jacobs Utvalgte appelsinjuice, Appelsin- og Jordbærjuice og Limonade. Emballasje packaging design.
Jacobs Utvalgte Spareribs og Crispy Duck. Emballasje packaging design.

Mens det forrige designet besto av kun svart emballasje, ble mange av produktene redesignet i hvitt eller en kombinasjon av både svarte og hvite flater - noe som skaper et skarpt, iøynefallende design som fremdeles kommuniserer produktenes premiumkvalitet. Delikat og fristende, apetittvekkende mat-fotografi står sentralt i de fleste av seriens kategorier. Opprinnelesmerking og konkrete kvalitetssymboler hjelper forbrukeren med å orientere seg i produktfordelene.

Designløsningen vektlegger et rent, funksjonelt design som er tydelig, moderne og lett gjenkjennelig på hyllen. Jacobs Utvalgte er nå satt for videre vekst.

Jacobs Utvalgte produkter Soltørkede Tomater, Oliven med Fetaost, Kalamonoliven og Grillet Hvitløk. Emballasje packaging design.
Jacobs Utvalgte Oliven. Emballasje packaging design.
Jacobs Utvalgte Lerstang. Emballasje packaging design.
Jacobs Utvalgte Gløgg produktserie. Emballasje packaging design.
Jacobs Utvalgte sylte, julepølse og lutefiskbacon. Emballasje packaging design.
Jacobs Utvalgte Egg. Emballasje packaging design.