Kategorien spekevarer er en ganske satt og traust kategori med lite innovasjon. For å posisjonere tradisjonsrike Grilstad som en mer innovativ markedsleder, er spekevaresortimentet redesignet. I prosessen har det vært svært viktig å sikre stor gjenkjennelse og bevare tradisjon og historie.
Samtidig med redesignprosessen, ble det utviklet en ny og bedre bordpakning til spekepølse. Det eksisterte ingen emballasjeløsninger på markedet som både klarte å tilfredsstille skru-funksjonaliteten og holdbarhetskravene. Det krevde et tett samarbeid mellom Grilstad, emballasjeleverandør og designbyrå å finne frem til den beste løsningen innen de rammebetingelsene som forelå.
I en kategori hvor det knapt har vært noen innovasjon utover produktvarianter og smaker, tilfører bordpakningene til Grilstad noe helt nytt. Den nye emballasjen er tettere, holder pålegget på plass på vei inn og ut av kjøleskapet, er barnevennlig og enkel å åpne. Bunnen fungerer i tillegg som et serveringsfat som kan settes rett på bordet. Det nye emballasjedesignet balanserer gjenkjennelse, tar vare på den lange tradisjonen og historien til produktene og tilfører samtidig et mer moderne uttrykk, tydelig egenart og bedre synlighet i hylla.
Grilstad’s Heia salami range was created to satisfy the milder palette of children, yet remains packed full of flavour and protein for healthy growth and plenty of energy. Acknowledging the unique qualities of product, we developed a design that blends a visual appeal aimed at kids with the practical considerations of parents. This was achieved through bright colour, compelling typography and illustration of energy and outdoor action, and a structural design of two compartments that can be divided and placed right into the lunch box.